Οι «στημένες» κληρώσεις του ΤΖΟΚΕΡ

Αγαπητοί μου φίλοι,

Απόψε (Κυριακή 13/12/2015), το ΤΖΟΚΕΡ θα διαθέσει συνολικά πάνω από 16.000.000 ευρώ στους τυχερούς νικητές. Πολλοί από εσάς ίσως να μη γνωρίζετε καν τι είναι αυτό. Δε σας κατηγορώ! Σας συνιστώ όμως, ανεπιφύλακτα, να επισκεφθείτε ένα Πρακτορείο ΟΠΑΠ και να δοκιμάσετε την τύχη σας, έστω και με το ελάχιστο ποσό των 50 λεπτών.

Ενδεχομένως να έχετε διαβάσει και ακούσει πολλά και διάφορα γι’ αυτή την ιστορία των δήθεν στημένων κληρώσεων, για τον Μελισσανίδη που τα τσεπώνει για να χτίσει το νέο γήπεδο της ΑΕΚ κλπ. Όσοι με γνωρίζετε, θα σας απαντήσω με πάσα ειλικρίνεια πως τίποτε από αυτά δεν ισχύει. Δυστυχώς, πολλοί θα απογοητευτούν που δε θα αναφερθώ σε μπαλάκια με μαγνήτες, σε ηλεκτρονικούς εγκεφάλους που σαρώνουν τα εκατομμύρια στηλών που παίζονται σε κάθε κλήρωση και γνωρίζουν εκ των προτέρων ποιος συνδυασμός αριθμών δε συμμετέχει, στα συνεχόμενα τζακ-ποτ, όπως επίσης και σε μοναδικούς τυχερούς που τυχαίνει να είναι γνωστοί,φίλοι και συγγενείς του υπουργού οικονομικών και άρα όλο το χρήμα να πηγαίνει στο κράτος. Όλα αυτά και πολλά άλλα ευφάνταστα σενάρια τα αντιμετωπίζω καθημερινά και, ειδικά τις τελευταίες μέρες, με πολύ μεγάλη συχνότητα. Θα ήθελα να πω δυο λόγια γι’ αυτά.

Καταρχάς, υπάρχουν τα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα που παράγουν, αναπαράγουν και διαδίδουν αυτά τα ψεύδη. Ντεμέκ μέσα ενημέρωσης, που θα πουλούσαν και την ψυχή τους στον Βελζεβούλη, προκειμένου να πουλήσουν δυο φύλλα παραπάνω ή να αποκομίσουν πέντε κλικ (hits, που λένε και στο χωριό μου) περισσότερα. Και οι χιλιάδες αδαείς αναγνώστες ή ακροατές, διψάνε γι’ αυτές τις ιστορίες συνωμοσιολογίας. Όπως γράφει και ο Ουμπέρτο Έκο, είδηση δεν αποτελεί το ότι ένας σκύλος δάγκωσε άνθρωπο, αλλά το ότι ένας άνθρωπος δάγκωσε σκύλο. Όλα αυτά τα δήθεν μέσα ενημέρωσης, λοιπόν, ουδέποτε μπήκαν στον κόπο να παρακολουθήσουν ζωντανά μια κλήρωση του ΤΖΟΚΕΡ ή του ΛΟΤΤΟ (ναι, η ΟΠΑΠ ΑΕ δίνει αυτή τη δυνατότητα). Πόσο μάλλον δε, να προχωρήσουν σε καταγγελία περί στημένων κληρώσεων, να στηρίξουν δηλαδή τα γραφόμενά τους. Διότι γνωρίζουν πολύ καλά πως θα πέσουν πάνω σε τοίχο και όχι μόνο θα γελοιοποιηθούν, αλλά θα βρεθούν και κατηγορούμενοι για συκοφαντική δυσφήμιση.

Όσο για τα συνεχόμενα τζακ-ποτ, ν’ αναφέρω απλώς ότι μέσα στο καλοκαίρι του 2015 υπήρξαν επίσης 16 συνεχόμενα τζακ-ποτ, αλλά κανείς δεν έδωσε σημασία, επειδή μάλλον δεν ήταν Πάσχα ή Χριστούγεννα, για να δείξουν τάχα ότι τότε τα στήνουν λόγω εορτών.

Για να μη σας κουράζω, καταλήγω στο ότι στα παιχνίδια αριθμών, όπως αυτό του ΤΖΟΚΕΡ, όλα είναι θέμα πιθανοτήτων. Σκεφτείτε να έχετε ένα σακί με 24.435.180 πευκοβελόνες και να βάζετε τυφλά το χέρι σας μέσα να πιάσετε μία από αυτή. Είναι εύκολο να πιάσετε τη μία και μοναδική που κερδίζει; Κι όμως, έτσι είναι όταν δίνετε 50 λεπτά για να παίξετε μία στήλη στο ΤΖΟΚΕΡ!

Γι’ αυτό λοιπόν, το μόνο που θα σας σας ευχηθώ από καρδιάς είναι ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και… δεν ξέρετε καμιά φορά τι γίνεται! Ανοίξτε ένα μικρό παράθυρο στην τύχη σας και, αν σας κάτσει, θα σας αλλάξει τη ζωή!

(183 αναγνώσεις)